Strada copiilor 2017

 

ateliere

Vineri, 22 septembrie

18:00 – Strada copiilor: atelier de ceramică susținut de Maria Cioată.

Sâmbătă, 23 septembrie

11:00 – Strada copiilor: atelier de papier mache cu Sergiu Chihaia.

17:00 – Strada copiilor: atelier de grafică susținut de Anca Boeriu.

Duminică, 24 septembrie

11:00 – Strada copiilor: atelier de arhitectură și design cu De-a Arhitectura.

 

Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD), în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară Carol I și Fundația Universitară Carol I organizează în perioada 22 – 24 septembrie 2017 cea de-a şasea ediție “Strada Copiilor”, parte a festivalului cultural în aer liber, Strada de C’Arte. În acest an, festivalul se va desfășura pe platoul din fața bibliotecii, în jurul statuii lui Carol.

Continuând proiectul iniţiat în urmă cu sase ani, de promovare a artelor şi culturii, IMDD organizează “Strada Copiilor”, care reuneşte activităţi destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 – 12 ani şi adolescenţilor. Conceptul Strada Copiilor are la bază un set de ateliere cu caracter cultural și educativ, menite să îi introducă pe cei mici în lumea artei și a educației non-formale, să îi ajute să își dezvolte abilitățile.

A șasea ediție a evenimentului aduce o nouă serie de ateliere de creație, în care artiști cunoscuți precum Sergiu Chihaia, Maria Cioată, Anca Boeriu sau coordonatoarele Asociației De-a Arhitectura – Corina Croitoru și Ioana Rizea îi vor încuraja pe tinerii participanți să dea frâu liber imaginației. Ceramică, papier mache și grafică sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse în programul festivalului din acest an.

educatie la firul ierbiiAlături de programul destinat celor mici, Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă organizează cea de-a 8-a ediţie a dezbaterilor Educaţie la firul ierbii. Tema din acest an este ”EDUCAȚIE LA FIRUL IERBII – Arta pentru oraș” şi aduce împreună iniţiatori ai unor proiecte culturale şi educative, artisti vizuali, arhitecţi, reprezentanţi ai mass media, ai organizaţiilor neguvernamentale şi companiilor. Tinerii vor fi încurajaţi să îşi exprime opiniile şi să fie cât mai activi în cadrul discuţiei.

Anul acesta, dezbaterea va fi compusă din două părti, astfel:

  • prima parte va fi prezentarea proiectelor B-OSA (Bucharest Open Street Art), Arta la intrare și proiecte educaționale realizate de inițiatorii și coordonatorii proiectelor. Printre invitaţi menţionam: Octavian Neculai, Steluţa Roşca Stanescu, Ana Maria Crişan, Ioana Avram, Anca Boeriu, Sergiu Chihaia, precum si reprezentanţi ai festivalului Strada de C’Arte, Ruxandra Necula.

  • Partea a doua parte va fi reprezentată de o serie de întâlniri, inițiate de School of Creators, cu denumirea Creatori de poveste. Povești de inspirat adulții, Proiect inițiat de Corina Bernschutz. Invitat David Sandu, creator al Școlii de bijuterie contemporană. Scopul este acela de a promova și educa prin rolemodels ale căror povești inspiră, entuziasmează înspre acțiune, dau

aripi celor care visează să creeze, să dea viață ideilor.

Proiectul este susţinut de Asociaţia Neo Art România şi de Eximbank, precum şi de partenerii media ai festivalului Strada de C’Arte.

Despre Strada Copiilor

Strada Copiilor este un proiect consacrat ajuns deja la a șasea ediție și care își propune să ofere fiecărui copil/tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, într-un cadru non-formal. Astfel, fiecare copil/ tânăr are oportunitatea de a aprofunda interesul ori talentul său pentru expresiile artistice în cadrul atelierelor de creație ce compun proiectul cultural. Strada Copiilor este parte dintr-un amplu program cultural care printr-o diversitate de manifestări artistice (ateliere de creație cu specific diferit) promovează valorile culturale în rândul copiilor/tinerilor cât și familiilor acestora. Proiectul initiat de IMDD a debutat în anul 2011 în cadrul Străzii de C’Arte, cel mai mare festival cultural organizat în aer liber de către Biblioteca Centrala Universitară Carol I și având partener strategic Primăria Municipiului București. În cifre, Strada Copiilor arată astfel: peste 5000 de copii și tineri participanți la activități (in toate cele 5 ediții); peste 20 de tipuri de ateliere și evenimente organizate; peste 50 de personalitaţi de pe scena culturală românească, peste 100 voluntari implicați.

Despre Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă

Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD) este o organizație non-guvernamentală, care promovează și sprijină valoarea, excelența și calitatea în societatea românească. Direcțiile strategice pe care și le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabilă, Dezvoltare Comunitară și Formare și Dezvoltare Profesională. IMDD se află în coordonarea ONU și a inițiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea “Rolul guvernării electronice în dezvoltarea durabilă”, cercetare internațională cu privire la dezvoltarea durabilă, Strada Copiilor în cadrul Străzii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educație la firul ierbii” etc.

[:]

Print Friendly, PDF & Email

Permanent link to this article: https://stradadecarte.ro/strada-copiilor-2016-2/

Jurnalul festivalului