STRADA DE C’ARTE 2013

E cool să fii cult pe Strada de C’Arte a treia ediţie!

 

Biblioteca Centrală Universitară Carol I în parteneriat cu Fundaţia Universitară Carol I lansează cea de-a treia ediţie a festivalului cultural în aer liber Strada de C’Arte, care va începe vineri, 20 septembrie, la ora 19.00 şi se va încheia sâmbătă, 28 septembrie, la ora 22.00. Timp de opt zile bucureştenii şi vizitatorii capitalei vor beneficia de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit. Strada Boteanu se transformă într-o zonă pietonală, găzduind cel mai mare târg de carte în aer liber din Bucureşti. Cele mai importante edituri şi librării, recitaluri de poezie, concerte live de blues şi jazz, lansări de carte, ateliere de reciclare, proiecţii de filme, dezbateri, expoziţii de artă contemporană şi ateliere de creaţie dedicate copiilor vor face parte dintr-un program unic pe care organizatorii îl propun iubitorilor de carte şi arte.

„Anul trecut, Strada de C’Arte s-a bucurat să primească peste 15.000 de vizitatori care au însufleţit zona Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. Anul acesta, vom scoate pentru a treia oară cărţile în stradă şi am pregătit pentru publicul larg, indiferent de vârstă sau situaţie materială, o mulţime de formule cool de exprimare a celor 7 arte”, a declarat Mireille Rădoi, Directorul General al BCUB. “Strada de C’Arte se va desfăşura în paralel cu ultima săptămână a Festivalului George Enescu, întregind oferta culturală din inima Bucureştiului. Împreună, cele două evenimente vor crea o atmosferă strălucitoare, demnă de o capitală europeană. Aş sublinia că şi această ediţie, asemenea celor două anterioare, va fi organizată graţie partenerilor noştri privaţi, cărora le mulţumim că au ales să investească în acest proiect cultural. Ca o noutate anul acesta, beneficiem şi de sprijinul AFCN!”, a mai adăugat Mireille Rădoi.

Editurile prezente la târgul de carte pe Strada Boteanu oferă vizitatorilor şi de această dată sute de titluri româneşti şi străine. Iubitorii de literatură vor putea participa la lansări de carte în Foaierul de Lectură şi sunt invitaţi la recitalurile şi concertele live din Rampa de Jazz şi Poezie.

Aula BCU Carol I va găzdui în seara de 20 septembrie Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va începe la ora 19.00.  Institutul Aspen România (www.aspeninstitute.ro) pregăteşte Festivalul Ideilor – o simfonie a ideilor la confluenţa de culturi, care se va desfăşura atât în Aula Bibliotecii, cât şi în Salonul Carol. Evenimentul cuprinde o serie de dialoguri pe teme culturale, identitare şi de diaspora, la care sunt invitaţi mari artişti de la Festivalul George Enescuşi personalităţi prezente la Bucharest Forum 2013. Discuţiile vor fi transmise live pe website-ulwww.stradadecarte.ro.

Pe Strada Boteanu, tinerii pasionaţi din echipa Reciclare Creativă (www.reciclarecreativa.ro) vor pune imaginaţia vizitatorilor la treabă şi îi vor învăţa să creeze artă urbană din deşeuri. Iar cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de laInstitutul de Management şi Dezvoltare Durabilă (IMDD, www.imdd.ro), vor putea participa la ateliere de modelaj, desen, pictuă, concursuri şi lecturi la iarbă verde pe Strada Copiilor (în faţa Bisericii Boteanu).

Galateca (str. C.A. Rosetti, nr. 2-4) îşi va cuceri vizitatorii cu instalaţia de sunet şi artă Ajuns la prăbuşire. Un contact strident cu Timon Botez. Galeria este avanpost al conceptului Henwood Library, iar titlurile renumitei edituri vor fi disponibile atât în gallery shop, cât şi într-un stand al târgului de carte.

Intrarea Regală (str. Dem I. Dobrescu, nr. 1) îi aşteaptă pe vizitatori să Descopere România prin filatelie şi artă, cu o expoziţie realizată de Romfilatelia.

Pentru cei care vor să se relaxeze, Strada de C’Arte pregăteşte terase efemere încadrate de monumentele istorice impunătoare, muzică de la Guerrilla live şi acces liber la reţeaua wireless.

“Propunem vizitatorilor tururi ghidate şi o expoziţie inedită de manuale şi dicţionare din secolele XVIII şi XIX, Cartea spre Lumină, pentru a le dezvălui misterele Bibliotecii şi frumuseţea spaţiilor restaurate recent. Fiecare ediţie a Străzii de C’Arte a atras mai bine de 2.000 de participanţi la aceste tururi”, a precizat Mireille Rădoi.

Permanent link to this article: https://stradadecarte.ro/strada-de-carte-2013/

Jurnalul festivalului