Jurnalul festivalului 2013

Ziua 1
Copii au dat startul celei de-a treia editii a festivalului Strada de C’Arte la atelierele de pictura, desen si modelaj organizate de Institutul de Mangement si Dezvoltare Durabila (www.imdd.ro). In Curtea de Ahitectura, tinerii de la Reciclare Creativa i-au invitat pe vizitatori sa-si dea frau liber imaginatiei si sa transforme deseuri in obiecte decorative.
Dupa-amiaza a fost rezervata “poeziilor la prima vedere” alaturi de E. Zăinel, M. Mirea si L. Dan si “celor mai frumoase poezii” cu A. Suciu, L. Vasilescu, V. Iacob, si L. Pendefunda, in Foaierul de lectura.
Rampa de Jazz si Poezie a fost deschisa de Mike Godoroja & Blue Spirit si grupul poeţilor “Marfă Reîncărcată” (Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguț, Dan Pleșa, Bogdan O. Popescu).
“Legatura cu muzica apare din faptul ca fiecare poet este un muzician ratat; mai mult decat poezia este muzica, sunetul muzicii si, undeva, poetul ascunde in insiruirea de cuvinte o linie melodica, pe care se pricepe sa o umple cu semnificatii folosind cuvinte mai bine sau mai putin bine alese”, a spus Dan Pleşa.
“Poezia e un act scenic, ceea ce este un lucru foarte bun, pentru ca greu poti sa afirmi ca exista o aplecare din partea publicului pentru lectura de poezie acasa. Ea e mult mai pasionanta, mult mai atractiva pe scena, mai ales cand este spusa, cand este comunicata de catre poet. Ca atare, contextul “Marfa reincarcata” si noi este un context firesc”, a adaugat Mike Godoroja.

Ziua 2
Duminica, Strada de C’Arte a debordat de soare si culori. Intre atelierele de pictura, desen si modelaj, cele de reciclare creativa si sesiunea de lectura la iarba verde, copii, dar si cei mari au inundat strada Boteanu cu energie si imaginatie.
In Foaierul de lectura, vizitatorii au fost invitati sa se delecteze la evenimentele “Poezie la prima vedere”, cu Maria Postu si Cristiana-Maria Purdescu si “Cele mai frumoase poezii” cu Ioana Diaconescu, Rodian Dragoi, Cornelia Maria Savu si Viorel Lica.
Pe seara, Rampa de Jazz si Poezie i-a rasfatat pe iubitorii de muzica cu un regal artistic. Patru mari chitaristi, Rares Totu, Nicu Patoi, Calin Grigoriu si Alex Vișan, impreuna cu Mike Godoroja & Blue Spirit au urcat pe scena alaturi de actrita si poeta Ioana Craciunescu. Imbinarea dintre lirica si sunetul organic al chitarelor s-a dovedit a fi o reteta seducatoare pentru spectatorii care au fost incantati ca show-ul s-a prelungit cu mai bine de o ora, pana aproape de miezul noptii.

Permanent link to this article: https://stradadecarte.ro/jurnalul-festivalului-2013/

Jurnalul festivalului