Ioana Craciunescu

Ioana Crăciunescu, Maria Răducanu şi Pedro Negrescu, regal de jazz, improvizaţie şi poezie

În a doua seară a show-urilor de blues, poezie şi jazz propuse de Strada de C`Arte, la Rampa de Jazz şi Poezie, spre bucuria publicului care a stat şi în picioare pentru a vedea spectacolul, pe scenă s-au întâlnit două mari artiste, Ioana Crăciunescu şi Maria Răducanu, acompaniate de Pedro Negrescu (la contrabas). Mai bine de o oră, spectatorii au admirar rezonanţa înaltă între poezia Ioanei Crăciunescu şi sonurile arhetipale, autentice şi organice ale Mariei Răducanu. A fost un regal pentru blues, minte, inimă şi literatură! Duminică, 23 septembrie 2012, de la ora 19.30, la Rampa de Jazz şi Poezie, sunt invitaţi poetul Florin Iaru şi muzicienii Mihai Iordache (saxofon) şi Sorin Romanescu (chitară).

Două voci cu har, în poezia şi în jazzul contemporan românesc, Ioana Crăciunescu şi Maria Răducanu au oferit celor prezenţi la Rampa de Jazz şi Poezie un spectacol unicat, cu un suflu profund, dus pe drumul nesfârşit al improvizaţiei cu sufletul şi cu spiritul. Cei peste 150 de spectatori , stând pe băncuţe sau în picioare, au fost cuceriţi de Ioana Crăciunescu şi Maria Răducanu, acompaniate cu inspiraţie de Pedro Negrescu..
Poeta Ioana Crăciunescu a citit o serie de poeme atât de cunoscute şi dorite de iubitorii poeziei de calitate, dar şi poezii din volumul său în lucru, „Mon General”, care se anunţă a fi o carte cu impact la public. Maria Răducanu&Pedro Negrescu au însoţit-o magistral pe poetă, oferindu-i replici ori corespondenţe muzicale sclipitoare.
Programul RAMPA DE JAZZ ŞI POEZIE poate fi consultat la adresa web: http://www.agentiadecarte.ro/2012/09/rampa-de-jazz-si-poezie-cel-mai-important-desant-poetic-din-ultimii-ani/

Dan Mircea CIPARIU
http://www.agentiadecarte.ro/
http://www.operascrisa.ro/

Permanent link to this article: https://stradadecarte.ro/906-2/

Jurnalul festivalului