Comunicat presă 2015

STRADA DE C’ARTE, la cea de-a patra ediţie,

 legalizează traficul de cultură!

Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I” şi Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER) lansează cea de-a patra ediţie a festivalului cultural în aer liber STRADA DE C’ARTE, între 23 şi 27 septembrie 2015, în arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din faţa Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti (Calea Victoriei nr 88, sector 1). Timp de cinci zile, bucureştenii şi vizitatorii capitalei vor beneficia de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit. Pietonalul statuii Regelui Carol I se transformă într-un spaţiu public cultural, găzduind cel mai mare târg de carte în aer liber din Bucureşti. Cele mai importante edituri şi librării, recitaluri de poezie, concerte live de blues şi jazz, lansări de carte, proiecţii de filme, dezbateri şi conferinţe, ateliere de pictură şi desen dedicate copiilor oferă participanţilor un program unic. Cu sloganul “Legalizăm traficul de cultură”, STRADA DE C’ARTE îşi propune să readucă în prim-plan plăcerea de a citi, de a (re)descoperi poezia, literatura, filmul, spectacolul, într-un context urban uşor accesibil, cu o coloană sonoră de jazz şi blues live. “Strada de C’Arte s-a bucurat să primească, anual, peste 15.000 de vizitatori care au însufleţit zona Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”. Pentru a patra oară,  evenimentele de carte ies în agora şi oferă publicului larg, indiferent de vârstă sau situaţie materială, produse culturale autentice,  printre care câteva sunt unicat, cele din registrul celor şapte arte”, a declarat Mireille Rădoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”. “Strada de C’Arte se desfăşoară în siajul Festivalului <<George Enescu>>, întregind oferta culturală din inima Bucureştiului. Împreună, cele două evenimente creează o rezonanţă culturală strălucitoare, demnă de o capitală europeană. Această ediţie, asemenea celor anterioare, este organizată exclusiv graţie partenerilor noştri privaţi UniCredit Bank, Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii şi Marea Lojă Naţională din România, cărora le mulţumim că au ales să investească în acest program cultural pe care mi-l doresc, în timp, unul de anvergură internaţională!”, a mai adăugat Mireille Rădoi. “Sunt bucuros să fim şi anul acesta la STRADA DE C’ARTE, cu cele mai recente apariţii editoriale dedicate poeziei, cu recitaluri de poezie, blues şi jazz. Pe 24 septembrie 2015, de la ora 20.00, la Rampa de Poezie şi Jazz, într-un concert-eveniment, cu Ioana Crăciunescu, Florin Iaru, Mihai Zgondoiu, Mike Godoroja & Blue Spirit, vom lansa cartea şi DVD-ul AER DE BUCUREŞTI, Editura Tracus Arte”, a declarat Dan Mircea Cipariu, coordonatorul recitalurilor de poezie şi jazz STRADA DE C’ARTE.

Editurile prezente la târgul de carte de pe pietonalul statuii Regelui Carol I oferă vizitatorilor, şi de această dată, mii de titluri româneşti şi străine, cu preţuri reduse. Iubitorii de literatură vor putea participa la lansări de carte şi sunt invitaţi la recitalurile şi concertele live din Rampa de Jazz şi Poezie, coordonată de Agenţia de Carte. Cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă (IMDD), vor putea participa la ateliere de modelaj şi desen, lectură la iarbă verde, precum şi la concursuri de pictură şi colaj pe “Strada Copiilor” (pietonalul statuii Regelui Carol I), coordonată şi organizată de IMDD. “Strada Copiilor” – ediția a patra, este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural “EȘTI BUCUREȘTI” de către Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB. Parteneri “Strada Copiilor”: EximBank, Karababy, De-a Arhitectura, Asociaţia Culturală Patrimoniu Pentru Viitor.

Festivalul se va desfăşura cu sprijinul partenerilor noştri strategici: Muzeul Naţional al Literaturii Române, Galeria de artă contemporană Galateca, Romfilatelia, Asociaţia Română de Film “Document.Art”, Tiger Security, Biroului de Arhitectură TECON, Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă precum şi Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România.

“Strada de C`Arte” este promovată de AgenţiadeCarte.ro, Digi24, Igloo, Magic Fm, Metropotam.ro, Qmagazine şi Trinitas.

Pentru mai multe detalii legate de conceptul şi programul festivalului, vizitaţi website-ul www.stradadecarte.ro,

pagina de Facebook https://www.facebook.com/stradadecarte.ro?ref=aymt_homepage_panel

Permanent link to this article: https://stradadecarte.ro/comunicat-presa-2015/

Jurnalul festivalului