Târgul de carte
La Strada de C`Arte veți găsi standuri pline ochi cu volume de bună calitate de la cele mai active edituri din țară. Beletristică, traduceri, cărți de specialitate, cărți pentru copii, literatură contemporană și multe alte genuri.
Expoziţii permanente
“ANTIM IVIREANUL: CUVÂNT ȘI SLOVĂ PENTRU NEAMUL ROMÂNESC” – Corp Boema
“ȘCOALA ARDELEANĂ” – Hol Aulă
Galeria de Artă Contemporană Galateca și NeoArt
Expoziție internațională ”MULTICULTURAL ART WALK”
Black Cube expoziție a marelui artist vizual Mircia Dumitrescu
În târgul de carte veți găsi cărți și materiale de la:
Fondată în februarie 1995 la Iași, Polirom este una dintre cele mai importante edituri din România, cu aproximativ 6 000 de titluri, adică circa 13 milioane de copii până acum.
Profilul editorial include nu doar ficțiunea (literatură română și universală – 35%) dar și non-ficțiunea (65%). Cele 6 000 de titluri publicate până acum acoperă 45 de câmpuri editoriale (literatură, eseu, jurnal, scrisori, filosofie, istorie, religie, psihologie, sociologie, politologie, pedagogie, asistență socială, studii de gen, media, relații publice, drept, limbi străine, informatică, educație, economie și afaceri, medicină, sănătate, cunoștințe practice etc.) și mai mult de 60 de colecții și serii.
De-a lungul timpului a primit numeroase premii de la Asociația Editorilor din România, Uniunea Scriitorilor din România, ASPRO (Asociația Scriitorilor Profesioniști din România), Academia Română, reviste literare etc.
”OPEN ART. casa scriitorului este, în primul rând, un loc de întâlnire pentru profesioniştii scrisului din România, un loc pentru lecturi publice, evenimente literare şi culturale, conferinţe, lansări de carte ori sesiuni de autografe. În fapt, un spaţiu deschis pentru ceea ce e viu şi valoros în cultura română contemporană. OPEN ART. casa scriitorului este un spațiu deschis scriitorilor, artiştilor, editorilor şi tuturor celor care hrănesc sistemul vizibil sau invizibil al culturii române.” (Dan Mircea Cipariu) Librăria „Open Art. Casa Scriitorului” este o librărie-concept care are ca obiectiv promovarea autorilor români şi a culturii române contemporane.
https://www.facebook.com/LibrariaOpenArt/about/?entry_point=page_nav_about_item&tab=overview
Fondată în 1990 de Gabriel Liiceanu, Editura Humanitas a devenit în decurs de douăzeci de ani Grupul Humanitas, un holding cultural care reuneşte firme independente juridic, însă având evidente legături între ele – Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Humanitas Multimedia, Societatea de difuzare Librăriile Humanitas și, din 2010, Humanitas Digital. Profilul iniţial de ştiinţe umaniste al Editurii Humanitas este astăzi mult extins, editura publicând în prezent atât literatură, filozofie, religie, ştiinţe sociale şi politice, istorie şi memorii, cât şi carte de ştiinţă, carte practică, albume de artă, carte pentru copii şi carte şcolară. Peste 370 de titluri pe an apar în cele mai mult de 50 de colecţii şi serii de autor ale editurii al cărei portofoliu cuprinde numele celor mai importanţi autori clasici, moderni şi contemporani. http://www.humanitas.ro/
Compania Naţională Poşta Română, operatorul naţional de servicii poştale, cu peste 150 de ani de activitate în domeniu, a contribuit şi contribuie la menţinerea unor legături permanente între oameni, indiferent de locul în care aceştia locuiesc sau muncesc, fie că este vorba de simple expedieri de scrisori sau colete, sau de oferirea de servicii moderne bazate pe tehnologia IT&C. Prin participarea ca partener strategic la Festivalul Strada de C’Arte, Poşta Română îşi propune să susţină ca de fiecare dată manifestările cultural-artistice româneşti şi, prin acţiuni caracteristice domeniului său de activitate, să continue promovarea culturii naţionale.
Astfel, Poșta Română va sprijini desfăşurarea Festivalului prin iniţierea a trei acţiuni:
– „Dăruieşte o carte pentru cei mici!” – donaţie de carte cu specific preşcolar (în asociere cu OvidiuRo)
– “Trimite o carte de suflet!” – participanţii au posibilitatea de a expedia cărţi cu Prioripost, la un preţ promoţional, prin intermediul ghişeului poştal mobil înfiinţat pe perioada festivalului
– “Trimite un gând bun de la Strada de C’Arte!” – participanţii la festival vor putea expedia gratuit o carte poştală oferită de Poşta Română
https://www.posta-romana.ro/
A fost înfiinţată cu scopul de a împărtăşi cititorilor rezultatele muncii cercetătorilor care studiau manuscrisele aflate în patrimoniul Muzeului Naţional al Literaturii Române, în 1994. După aceasta, încurajată de succesul primelor cărţi publicate, editura noastră a decis să îi invite pe toţi marii autori preocupaţi de cercetarea filologică, istoria literaturii, sau care pot oferi memorii valoroase, sau ediţii critice ale marilor clasici. Acum oferim numeroase titluri pentru cititorii interesaţi de istoria literară şi arta scrisului şi a studierii capodoperelor autorilor clasici. http://edituramnlr.ro/
”Romfilatelia, instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti, a încercat în permanenţă să transforme şi să promoveze marca poştală românească ca veritabil ambasador al ţării noastre. Colaborările avute de Romfilatelia ne-au ajutat să pătrundem tainele istoriei, artei, spiritualităţii, frumuseţilor naturii, sportului şi a multor altor domenii, pe care le-am reunit într-un portofoliu de colecţii filatelice impresionante. De 10 ani, Romfilatelia conferă timbrului noi valenţe precum eleganţă, rafinament, artă şi va continua misiunea sa de promotor al valorilor naţionale, al marilor evenimente” (Cristina Popescu, Director General Romfilatelia) http://www.romfilatelia.ro/
Editura Tracus Arte a luat ființă la sfârsitul anului 2008. Până în prezent a editat sute de titluri de carte din zona literaturii românești contemporane: poezie, proză, teatru. Ca strategie editorială de viitor ne propunem promovarea literaturii românești contemporane de calitate, a literaturii de specialitate despre muzica clasică și contemporană, teatru și artele spectacolului. Mizăm în continuare pe vizibilitatea evenimentelor noastre, pe vizibilitatea autorilor noștri, pe vizibilitatea cărților noastre. Promovând literatura română contemporană ne promovăm pe noi. Nu ne-am propus să edităm bestseller. O să edităm doar cărți importante. Cărți esențiale. https://www.facebook.com/editura.tracusarte?fref=ts
Tritonic Grup Editorial își privește cititorul ca pe un prieten, încercând să îi ofere fiecăruia o carte pe gustul său. Colecțiile Premium, Cașmir, Albumele Andreei, LIT, SFFH (SF, Fantasy, Horror), Tritonic Junior, Thriller, Crime Scene, Comunicare-Media, Istorie, EDU, SSS (Secretele Serviciilor Secrete) demonstrează dinamismul editurii. Actualitatea titlurilor publicate și promovarea susținută a autorilor români de valoare sunt trăsături care au individualizat Tritonic pe piața editorială. http://www.tritonic.ro/
Principiile care marchează activitatea Adenium sunt: pasiunea și atenția pentru cartea bine scrisă, pentru superlativul în cultură și știință, pentru implicarea în viața socială a comunității și pentru educația în spiritul valorilor morale. De la activitatea editorială la cea de producție a unor importante evenimente culturale, Adenium parcurge, în fiecare zi, un exercițiu al excelenței.
Adenium propune o ofertă de carte care conține peste 140 de titluri publicate în format print (peste 70.000 de volume tipărite), ePub și PDF, în următoarele colecții: Punct RO, Anthropos, Colloquium, Biblioteca Gramsciana, Action, Christia, Universalis, Headline, Equilibrium, Discendo, O inimă de Broscuță, BD Junior și Căsuța Fermecată.
Editura Univers Enciclopedic a luat fiinţă în 1994, în Bucureşti. Cele câteva mii de titluri apărute începand cu 1994 acoperă domenii variate: dicţionare, enciclopedii, filosofie, religie, mitologie, antropologie, psihologie, antroposofie, pedagogie, istorie, literatură, cărţi pentru copii etc. Editura Univers Enciclopedic promovează o politică editorială diversificată, primită cu mare interes de publicul cititor, carte de bună calitate, la un preţ accesibil şi cu o prezentare grafică de excepţie. Şi aceasta cu un număr restrâns de angajaţi, dar şi cu ajutorul unui colectiv valoros de colaboratori externi (traducători, consultanţi ştiinţifici). Începând cu anul 1995 am participat la toate târgurile importante de carte din România şi străinătate, unde s-au primit disctinţii şi premii importante.
http://www.universenciclopedic.ro/
EDITURA CORINT publică în principal lucrări de non-ficțiune, colecția Corint Istorie devenind, la scurt timp de la lansare, un reper atât pentru specialiștii din domeniu, cât și pentru publicul larg.
Dacă ai trecut pe la școală, sigur cunoști cărțile manualele și auxiliarele publicate de CORINT JUNIOR, companie ce editeazăa anual peste 200 de lucrări didactice avizate de Ministerul Educației și Cercetării.
Editura NICULESCU a fost înființată în 1993 și are un profil editorial axat pe dicționare, limbi străine (ghiduri de conversație, gramatici, cursuri intensive, cursuri pentru începători etc.), carte școlară (manuale, culegeri de probleme, culegeri de teste, sinteze), hărți, ghiduri de călătorie, beletristică, informatică, lucrări de informare, utilitare, cărți pentru copii etc. Încă de la înființare, Editura NICULESCU și-a propus să încurajeze autorii români, selectați cu grijă din rândul unor personalități consacrate ale învățământului, științei și culturii naționale: profesori universitari, cercetători științifici, scriitori. De asemenea, există și numeroase lucrări realizate cu licențe de la prestigioase edituri din străinătate, această tendință fiind în continuă creștere.
În activitatea noastră editorială se înscrie și participarea la programul de editare de manuale școlare alternative, acesta fiind un alt obiectiv important al Editurii NICULESCU atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Un argument mai mult decât convingător în acest sens îl reprezintă numărul mare de manuale distribuite în școlile din toată țara. http://www.niculescu.ro/
Înfiinţată în 1998, editura a început prin dezvoltarea pieței literaturii de dezvoltare personală, care se plia perfect pe nevoile unei societăţi româneşti aflate în tranziţie (colecţia Cărţi Cheie), impunându-se apoi în ochii cititorilor români datorită colecţiilor de business, literatură motivaţională, educaţie financiară şi socială, segmente pe care este și astăzi lider de piaţă. Ulterior, editura şi-a diversificat catalogul prin colecţii acoperind diverse arii de interes: literatură universală contemporană (Byblos), terapie familială şi de cuplu (Familia la Curtea Veche), ştiinţe sociale şi politice (Constelaţii şi Actual), psihologie (Biblioterapia), sănătate şi nutriţie ( Să fii sănătos), cărți pentru copii, cărți de gastronomie etc. Pe piaţa de carte din România, Curtea Veche Publishing îşi propune să rămână una dintre cele mai importante edituri, cu un rol deosebit în promovarea lecturii şi menţinând un nivel ridicat al valorii titlurilor publicate, atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi din punct de vedere al calităţii grafice. http://www.curteaveche.ro/
Suntem ACT şi Politon, editură românească, parte a grupului de firme ACT, apărută pe piaţă din dorinţa de a vă apropia de cărţile audio, de cărţile vorbite, în aceeaşi măsură ca şi de cărţile tipărite. Vrem, de asemenea, să vă împrietenim cu dramatizările audio, teatrul radiofonic, cu poveştile audio, cu metodele audio de învăţare a limbilor străine, cu poezia recitată sau romanele audio sau cu cărţile de dezvoltare personală narate de actori specializaţi. ACT şi Politon este o editură care acordă o atenţie specială metodelor de vindecare alternativă, medicinii alternative, practice, remediilor pentru cancer şi vindecării prin meditaţie. Cărţile audio în limba română propun diferite căi de vindecare spirituală, tratamente naturiste, metode de slăbit, de eliberare de toxine, tratamente alternative pentru cancer sau diferite alte afecţiuni, autovindecare sau ameliorare. Pe lângă varianta CD audio , produsele sunt disponibile şi pentru descărcare sau în format PDF sau Epub în cazul titlurilor tipărite.
Editura Vivaldi a luat fiinţã în anul 1991, încercând încã de la apariţie sã se impunã pe piaţã cãrţii printr-o riguroasã alegere a scriitorilor abordaţi. Colecţii ca: “Literatura lumii”, “Feţele văzute şi nevăzute ale istoriei”, “Itinerariile cunoaşterii”, “Culisele politicii”, “Scriitori români”, au constituit reperele literaturii de calitate.
Un stand va fi dedicat produselor celor de la:
”MamaPan este brutăria cu maia care aduce în comunitate pâine sănătoasă, hrănitoare și gustoasă, crescută cu maia, fără drojdie comercială. În realizarea pâinii MamaPan nu folosim nici un fel de adaosuri chimice, ci doar apă, sare, semințe și făină neaditivată, fără amelioratori.
MamaPan s-a născut în mințile noastre într-o zi de mai; eram adunate într-o încăpere strâmtă, cu mochetă vișinie și am notat toate ideile cu carioca verde pe coala de flipchart. A apărut precum toate ideile mici cu aripi mari, care adună oameni cu diferite nevoi și îi aduce împreună pentru a face ceva cu folos. Atât de proaspătă și de vie a fost în imaginația noastră că până la finalul întâlnirii aproape am simțit miros de pâine caldă.” Irina Sorescu, președinte executiv Centrul Parteneriat pentru Egalitate
“O inițiativă inedită, posibilă grație echipei de la Romfilatelia, este un plic care se poate achiziționa oriunde în România și conferă culturii în formele ei tradiționale un aer fresh, tineresc prin mesajul ei: „E cool să fii cult!” – Mireille Rădoi, Director General BCUB